Miksi teen sitä mitä teen!

Olen Marjo Heinonen herkkien hyvinvointivalmentaja ja Proud Of Myself Coahing perustaja. Olen myös kahden pojan äiti. Yritykseni on saanut alkunsa halusta tehdä jotakin merkityksellistä ja halustani olla oman elämäni ohjaksissa. Mistä kaikki sitten oikein lähti liikkeelle.

Sairastuin uupumukseen syksyllä 2013. Etsiessäni syitä uupumiselle ymmärsin, että en ollut enää aikoihin ollut oman elämäni ohjaksissa. Olin ollut hukassa itseltäni jo vuosia. Olin luovuttanut oman voimani muille. Muiden tarpeet olivat tärkeämpiä kuin minun. En enää tiennyt kuka olin ja mitä elämältä halusin. Työstäni oli tullut sisäinen turvani. Keväällä 2016 arvoristiriitani sisäisen ja ulkoisen maailman kanssa kävi niin suureksi, ettei minulla ollut muuta mahdollisuutta kuin pysähtyä täysin. Uupumuksessa oli kyseessä koko elämästäni. Irtisanoin itseni silloisesta työstä. Se oli paras päätös hyvinvointini kannalta. Siitä alkoi pitkä toipuminen.

Uupuminen johdatti minut takaisin itseni äärelle. Tutustuin itseeni uudelleen. Etsin vastauksia siihen kuka olen ja minkälaistta elämää haluan elää. Luin paljon itsetuntemukseen liittyviä kirjoja ja kävin kursseilla. Halusin myös ymmärtää mikä minut vei uupumuksen partaalle. Kävin läpi omaa historiaani ja sen vaikutuksia tähän päivään. Purin tunnerkuormia kehosta tunnevyöhyketerapian ja intuitiivisen energiahoidon avulla. Opettelin kuuntelemaan kehoani uudelleen ja huomioimaan sen tarpeita. Opettelin myös päästämään irti turhasta kontrollista, rakensin turvaani sisältäpäin ja opettelin luottamaan sisäiseen viisauteeni. Määritin arvoni, jotka toimivat kompassinani tänäkin päivänä. Synnytin itseni uudelleen tai oikeammin kaivoin itseni esiin kuorten alta. Herkkyys minussa sai tulla taas näkyväksi.

Vaikka olen tehnyt paljon työtä oman hyvinvointini eteen ja olen tasapainoisempi ja onnellisempi kuin koskaan aiemmin elämässäni, olen silti kesken elämäni polulla. En tullut tämänkään kokemuksen myötä valmiiksi. Keskeneräisyyden sietäminen ei ole aina helppoa, mutta se on osa ihmisyyttä. Olen oppinut, että elämä tuo eteemme käsiteltäviksi yhä uudelleen asioita, niitäkin, jotka jo luulimme käsitelleemme. Elämä kutsuu meitä muutokseen. Tärkeintä onkin hyväksyä kaikki mikä on. Hyväksynnästä käsin on helpompi tehdä pysyviä muutoksia. Tommy Helstenin sanoja lainatakseni ”Ihminen ei kaipaa mitään niin paljon kuin saada luopua pelosta ja kokea olevansa kannettu ja rakastettu”. Tähän mielestäni kiteytyy koko ihmisyyden syvin olemus.

Tästä kokemuksesta syntyi halu auttaa myös muita löytämään takaisin itsensä äärellä. Näen paljon ympärilläni ihmisiä, jotka ovat aikoja sitten lakanneet kuulemasta itseään. Kun lakkaamme kuulemasta itseämme, alamme voida huonosti. Voimme kuitenkin alkaa kuunnella itseämme, milloin tahansa. Voimme ottaa ohjakset omiin käsiimme ja alkaa elää itsemme näköistä elämää.

Taustani

 

  • Työnohjaaja 70 op, Helsingin Yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut 2018
  • NLP Practitioner 2018
  • Growth Mindset Instructor 2018
  • Lightfulness Coach Practitioner 2018
  • Valon kosketushoito perustaso 2019
  • Kotona kehossa valmennus syksy 2020
  • Erityisherkkien kokemusasiantuntija syksy 2020

Lightfulness coaching on Leena Markkasen kehittämä henkisen hyvinvoinnin ohjaus. Growth Mindset on puolestaan Mindset Academyn kehittämä itsearviointilomake, jonka avulla on helpompi tiedostaa minkälaista oma ajattelu on. Anna- Liisa Nuutisen kehittämä valon kosketushoito, joka on intuitiivista energiahoitoa, on syvälle menevä, ihmisiä energiarakenteista vapauttava hoitomuoto.

Ennen yrittäjyyttä työskentelin muun muassa asiakaspalvelun esimiehenä, myymäläpäällikkönä, myyjänä ja ravintolatyöntekijänä. Minulla on kokemusta sekä kuluttaja-asiakkaista että pienistä ja suurista yritysasiakkaista.