Mistä kaikki alkoi

 

Minun henkinen kasvu alkoi uupumisesta vuonna 2013. Etsiessäni syitä uupumiselle ymmärsin, että en ollut enää aikoihin ollut oman elämäni ohjaksissa. Tuntui, että olin täysin ohjautunut ulkoa päin. Olin luovuttanut oman voimani muille. Muiden tarpeet olivat tärkeämpiä kuin minun. En enää tiennyt kuka olin ja mitä elämältä halusin. Elämä tuntui merkityksettömältä. Olin täysin näkymätön itselleni. Minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pysähtyä täysin. Irtisanoin itseni ja aloitin itseeni tutustumisen uudelleen. Sillä matkalla olen edelleen.

Omassa toipumisessa tärkeinä tekijöinä on ollut ymmärrys uupumuksen syistä, oman historian läpikäyminen, kohtaamattomien tunteiden purkaminen kehosta, turvan vahvistaminen, tarpeiden tunnistaminen, päivittäinen pysähtyminen itsensä äärelle, kehon kuuntelu ja oman rytmin löytäminen. Nämä kaikki ovat tapahtuneet pikku hiljaa useamman vuoden aikana. Toipumiseen ei ole oikotietä vaan on edettävä askel kerrallaan. Jokaisella askeleella tieto kuitenkin lisääntyy, ymmärryksemme itseämme kohtaan lisääntyy. Minun on ollut todella vaikeaa hyväksyä, että toipuminen on vienyt kauan aikaa. Olen saanut opetella paljon kärsivällisyyttä ja myötätuntoa itseäni kohtaan. Myötätunto onkin tärkeää toipumisen matkalla.

Vaikka olen tehnyt paljon työtä oman hyvinvointini eteen, harjoittelen edelleen näitä teemoja. En tullut tämänkään kokemuksen myötä valmiiksi. Elämä kutsuu meitä koko ajan kasvamaan. Tärkeintä onkin hyväksyä aina nykytilanne. Hyväksynnästä käsin on helpompi tehdä muutoksia. Olemme yhtä aikaa kesken ja valmiita.

Tommy Helstenin sanoja lainatakseni ”Ihminen ei kaipaa mitään niin paljon kuin saada luopua pelosta ja kokea olevansa kannettu ja rakastettu”. Tähän mielestäni kiteytyy koko ihmisyyden syvin olemus. Omalla polullani vaikeinta on ollut kohdata juuri tuota pelkoa, joka oli päässyt kasvamaan todella suureksi, jopa sellaiseksi, että se  lamaannutti, esti toteuttamasta asioita. Omalle sielulle avautuminen ei ole ollut helppoa, koska mieleni on ollut niin hallitseva johtuen syvästä turvattomuudesta.

Tästä kokemuksesta syntyi halu auttaa myös muita kohtaamaan sitä mikä estää elämästä omannäköistä elämää. Näen paljon ympärilläni ihmisiä, jotka ovat aikoja sitten lakanneet kuulemasta itseään. Kun lakkaamme kuulemasta itseämme, alamme voida huonosti. Voimme kuitenkin alkaa kuunnella itseämme, milloin tahansa. Voimme ottaa ohjakset omiin käsiimme ja alkaa elää itsemme näköistä elämää.

Taustani

 

  • Työnohjaaja 70 op, Helsingin Yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut 2018
  • NLP Practitioner 2018
  • Growth Mindset Instructor 2018
  • Lightfulness Coach Practitioner 2018
  • Valon kosketushoito perustaso 2019
  • Kotona kehossa valmennus 2020
  • Erityisherkkien kokemusasiantuntija 2020

Ennen yrittäjyyttä työskentelin muun muassa asiakaspalvelun esimiehenä, myymäläpäällikkönä, myyjänä ja ravintolatyöntekijänä. Minulla on kokemusta sekä kuluttaja-asiakkaista että pienistä ja suurista yritysasiakkaista.