Voimavaratankkisi – tyhjä vai täynnä?

with Ei kommentteja

Blogin kirjoittamisesta onkin vierähtänyt jo tovi. Elokuu on jo yli puolen välin ja kohti syksyä mennään. Millä mielellä olet? Millaisin ajatuksin kohti syksyä? Olin ajatellut kirjoittaa oman polun kulkemisesta, mutta vaihdan lennosta aihetta. Kirjoitankin tänään omista voimavaroista. En tiedä mikä sinulla on tilanne voimavarojesi suhteen, mutta aika monen voimavarat ovat ehtyneet, kun kuuntelee ihmisten puheita tai lukee lehdistä ihmisten tarinoita. Oma voimavaratankki voi olla jopa tyhjillään. Näin minullekin kävi.

Tyhjensin huomaamattani omat voimavarani eläessäni sitä jonkun toisen elämää ja nyt olen yrittänyt täyttää tankkiani jo useamman vuoden ajan. Tyhjä tankki ei meinaa millään täyttyä vaikka tekisin mitä. Voimavarani eivät riitä enää samalla lailla. Minun on ollut vaikea hyväksyä sitä, että en enää jaksa tehdä asioita samalla energialla. Tulen helposti verranneeksi itseäni muihin. Kateellisena katson ihmisiä, joilla energiaa tuntuu riittävän liikkumiseen, ystävien tapaamiseen, lasten viihdyttämiseen jne. Tuleeko sinulle hiki katsoessasi tälläisia ihmisiä? Minulle tulee ja samalla syyllisyys hiipii sisään. Miksi minä en jaksa? Mikä minussa on vikana? Olen kuitenkin ymmärtänyt, että kun sen voimavaratankin on tyhjentänyt täysin, se ei vain täyty hetkessä. Eikä se täyty ennen kuin on hyväksynyt sen, että voimavaroja ei ole. Hyväksymällä nykyinen tila, voi muutos lähteä liikkeelle. Kun hyväksyt tilasi sellaisena kuin se juuri nyt on, tilasi muuttuu energeettisesti vaikka et vielä olisi tehnyt mitään konkreettista.

Oman kokemukseni mukaan tämä energeettinen muutos on kaikista tärkein askel. Tämän jälkeen konkreettisille teoille on ikään kuin perusta valmiina. Niille on pohja mihin juurtua pysyvämmin. Voit toki aloittaa konkreettisilla muutoksilla, mutta jos et sydämen tasolla ole mukana muutoksessa, siitä tulee helposti suorittamista ja jossain vaiheessa alat ihmetellä miksi mikään ei oikeasti muutukaan. Kun muutamme ensin tilaa energeettisesti, saamme oikeanlaista voimaa tehdä muutoksen. Voiman avulla on helpompi pysyä muutoksen polulla.

Jos voimavarasi ovat ehtyneet tai vähenemässä, hyväksy se, että näin on. Tämän jälkeen voit alkaa miettiä keinoja miten voimavaratankkia voisi täyttää. Kun teet muutosta hyväksynnästä käsin, on helpompi löytää itselle toimivia vaihtoehtoja. Tällöin ei tule verranneeksi itseään muihin vaan kuuntelee helpommin omia tarpeitaan. Mikä täyttäisi sinun voimavaratankkiasi juuri tänään?

Tämä teksti lähti myös uutiskirjeen tilaajille. Jatkossa en välttämättä julkaisen blogissa ja uutiskirjeissä samoja aiheita. Haluan uutiskirjeen tilaajille tarjota myös henkilökohtaisempia tekstejä. Jos siis haluat kuulla mitä muuta julkaisen, kannattaa liittyä sähköpostilistalleni. Tässä suora linkki uutiskirjeen tilaukseen http://eepurl.com/gio3hf.

 

Halauksin Marjo

 

”Rohkeutta kulkea omaa polkuasi & luottamusta sydämen ääneen”