Tea

Olin ensimmäistä kertaa elämässäni töiden välissä sitten vuoden 1989, viisikymppisenä, oltuani edellisessä huikeassa työpaikassa 14 vuotta. Hetken huuman jälkeen tulin kuplasta ulos ja ymmärsin, että meitä päteviä samassa tilanteessa olevia työnhakijoita on niin paljon, että vaikka töitä tekevälle saattaisi riittääkin, ei sillä elättäisi itseään yksin asuvana asuntovelallisena. Itsetuntoni, jaksamiseni ja henkinen sekä fyysinen hyvinvointini olivat koetuksella enkä tiennyt mitä oikeasti halusin. En enää kokenut tuntevani edes itseäni ja etsin uutta yhteisöä, jossa voisin kokea oman panokseni jälleen merkitykselliseksi.

Millaisia tavoitteita sinulla oli?

Se juuri oli suurin ongelmani. Yhteiskunta ja ympäristö, jossa elämme toistaa jatkuvasti kuinka tärkeää, on asettaa tavoitteita ja että ilman niitä ei pääse minnekään. Minulla taas ei ole koskaan ollut mitään erityisiä tavoitteita, olen ottanut elämän uteliaana ja innokkaana vastaan tarttuen tilaisuuksiin ja katsoen, minne ne johtavat. Tarpeen tullen olen lähtenyt taas uutta kohti. Tämä on aina saanut minut tuntemaan syyllisyyttä, huonommuutta ja riittämättömyyttä. Tässäkin hetkessä tartuin tilaisuuteen, koska sain sinuun heti hyvän ja luottamuksellisen yhteyden.

Miksi päätit valita juuri minut?

Koska sinusta välittyi energia, joka tuntui positiiviselta, kuuntelevalta ja aidosti kiinnostuneelta juuri minusta. Tuntui heti helpolta puhua sinulle kuin vanhalle tutulle. Tunne vain vahvistui jokaisella kohtaamisella. Vaikka toisaalta koen sinut luotettavaksi kuin paras ystävä, olet jokaisessa kohtaamisessa nimenomaan sparraaja/valmentaja/luotsi/elämänohjaaja, mikä minusta on erityinen vahvuutesi. Osaat luontevasti ja empaattisesti, mutta selkeästi asettaa rajat, jotka erottavat roolit toisistaan ja mahdollistavat avoimen vuorovaikutuksen.

Miten kuvailisit palveluani/ohjaustani?

Uuden ajan elämänohjaukseksi, jossa ihmiset kohtaavat ei perinteisessä hoitaja/hoidettava -suhteessa vaan toisiaan arvostavina luottamuksellisessa ilmapiirissä, jossa ohjaaja on valmentaja, joka sparraa asiakkaansa hänen tarpeisiinsa sopiviin tavoitteisiin. Lempeä, kuunteleva ja empaattinen ohjaus johdattelee ja herättää oivaltamaan itse, ei antamalla valmiita vastauksia vaan ohjaamalla syvemmälle oman tiedon lähteelle. Koska kaikki tieto on meissä itsessämme, se pitää vain osaa kaivaa esille. Eikä suurin osa meistä pysty siihen yksin.

Millaisia tuloksia olet saanut?

Omalla kohdallani yksi vahvoista oivalluksista oli se, että minulla ei tarvitse ollakaan ympäristön asettamia ja vaatimia suoritusperusteisia tavoitteita. Riitän sellaisena kuin olen, kuten kaikki muutkin. Vahvuuteni on juuri se, että minulla ei ole tiukkoja tavoitteita, vaan pystyn joustamaan ja luovimaan löytämällä aina uusia tilaisuuksia omaksi parhaakseni. Löysin lisäsi useita aiemmin tunnistamattomiani alueita, joilla minulla on kokemuksiin perustuvia uskomuksia, joilla sabotoin itse itseäni. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, olisiko tämä ohjaus juuri se, mitä sinäkin olet ehkä tietämättäsi etsinyt.