Energialla hoitaminen – mystistä vai loogista?

with Ei kommentteja

Energiahoitoja on nykyään monenlaisia ja se millaiseksi ne muodostuvat riippuvat usein hoitajasta. Jokainen hoitaja tekee työtään omalla persoonallaan ja omista kokemuksista käsin. Energiahoitokoulutuksiakin on monenlaisia ja ne myös vaikuttavat siihen, millaiseksi hoito muodostuu ja minkälaisissa asioissa on painotus.

Olen opiskellut Anna- Liisa Nuutisen kehittämää valon kosketushoitoa, joka on intuitiivista energiahoitoa, jossa valo auttaa kehoa parantamaan itse itseään. Valo käsitteenä voi olla hankala ymmärtää ja se voi kuulostaa myös mystiseltä. Meissä jokaisessa on sisällä valo. Valo on yksinkertaisimmillaan omaa voimaa ja tekemäni hoito auttaa löytämään juuri tuon oman voiman kerrosten alta, jonne sillä on tapana piiloutua. Hoitooni tulee ihmisiä, jotka kokevat, että oma voima on jollain tavalla hukassa. Sen seurauksena on alkanut tulla esimerkiksi erilaisia fyysisiä vaivoja, jollei ei löydy lääketieteellistä selitystä. Kun oma voima on hukassa, silloin myös yhteys kehoon on hukassa. Kun tuo yhteys katkeaa, alamme yleensä voida huonosti. Kehoon alkaa ilmaantua kaikenlaista kremppaa. Keho pyrkii kaikin keinoin tasapainon tilaan ilmoittamalla, että nyt ei ole kaikki ihan ok. Jos tuo yhteys on ollut pitkään poikki, keho tarvitsee apua siihen, että se alkaa taas hoitamaan itse itseään. Kirjoitan seuraavassa blogissa lisää tästä kehoyhteydestä ja miksi sen on niin tärkeää. Kaikki keholliset terapiat tai menetelmät ovat hyvä keino alkaa palauttaa tuota yhteyttä. Itselleni parhaiten on toiminut intuitiivinen energiahoito. Tärkeintä on löytää itselle sellainen menetelmä, joka resonoi ja toimii parhaiten.

Tekemässäni intuitiivisessa hoidossani energiatukoksia hoidetaan chakrajärjestelmän kautta. Chakrat ovat energiapyörteitä, voimakeskuksia kehossamme. Hoidossani hoidetaan pääasiallisesti 7 chakraa (juuri-, sakraali-, solar plexus, sydän-, kurkku-, otsa- ja kruunuchakra. Jokainen chakra edustaa eri kehon osaa ja niillä on oma tehtävänsä. Chakrojen lisäksi hoidossa hoidetaan 5 kehoamme, jotka ovat fyysinen keho, eetterikeho, tunnekeho, mentaalikeho ja henkinen keho. Fyysinen keho on lähimpänä meitä ja henkinen keho puolestaan kaikkein kauimpaisena. Kehot ovat yhteydessä toisiinsa ja ne sisältävät erilaista tietoa. Hoidossa puhdistetaan ja tasapainotetaan kehoja, että chakroja. Myös feminiini- ja maskuliinienergioita tasapainotetaan.

Minun tekemässä hoidossa painotus on kehoyhteyden parantamisessa, jolloin keho alkaa itse parantamaan itseään. Hoidossa käsitellään myös tunteita, sillä ne ovat yleensä niitä, jotka tukoksia aiheuttavat. Tunteet, jotka eivät ole tulleet käsitellyksi. Nämä tukahdutetut tunteet painuvat syvälle kehon muistiin. Keho muistaa kaiken. Mielen tasolla voi tuntua siltä, että asioita on käsitellyt riittävästi, mutta usein keho on eri mieltä ja usein keho tulee myös perässä prosesseissa. Energiahoidolla pystytään purkamaan hyvin noita tukoksia. Aina tukoksien syytä ei tarvitse tietää. Syyt tulevat näkyväksi, jos se on tarpeen. Kaikki se mikä nousee tietoisuuteen, sen ihminen on valmis käsittelemään, vaikka siltä ei aina tuntuisi.

Hoitoni sopii erityisen hyvin herkille ihmisille, joilla usein on hankaluuksia laskeutua kehoon. Keho ei välttämättä tunnu turvalliselta. Siihen laskeutuminen pelottaa. Herkillä ihmisillä on usein paljon tunteita kehossa ja niiden käsittelyyn ei välttämättä ole saanut riittävästi tukea. Keho on alkanut varastoida tunteita myöhempää käsittelyä varten. Hoitoni on ennen kaikkea sisäisen turvan vahvistamista. Luottamusta siihen, että voi olla itselleen riittävä turva. Yhdistän hoidoissani myös kehollisia harjoituksia ja annan harjoituksia kotiin mukaan, jossa hoidon vaikutusta voi vielä tehostaa. Hoidon vaikutus kestää muutaman päivän. Hyvä hoitoväli on noin kerran kuussa ja jos on haastavampi tilanne, silloin 2 viikon välein. Hoidon jälkeen olo on yleensä kevyempi ja rentoutuneempi. Hoito tekee pysyviä muutoksia. Hoito voi myös väsyttää, joka kertoo siitä, että keholla on ollut paljon irti päästettävää. Tällöin tärkeää on antaa itselle lepoa.

Hoidossa tapahtuu aina se mikä on hoidettavalle tarpeen ja minkä hoidettava on valmis ottamaan vastaan. Kyse ei ole uskomisesta. Kyse on vastaanottamisesta ja siitä mitä hoidettava on valmis käsittelemään ja päästämään irti. Hoito on turvallinen. Hoitoon tullessa on hyvä olla jonkin verran voimavaroja jäljellä ja kykyä kohdata itseään. Sanoisin, että energiahoito on hyvin loogista ja vähemmän mystiikkaa. Energiahoito vie meidät sellaisten asioiden pariin, jotka olemme ihmisinä unohtaneet.

Hoitoa on nyt mahdollista tulla kokeilemaan tiistai 23.6.20 klo 10-18 Katin kauneuskulmassa Korsossa Vantaalla. Voit varata 30min (30€) hoidon joko p. 0404830198 tai s-posti marjo@proudofmyselfcoaching.fi. Varaa aika pian, sillä hoitoja on rajoitettu määrä. Hoidot ovat tasatunnein klo 10 alkaen ja viimeinen hoito klo 18. Tuu voimaantumaan ja tutustumaan energiahoitoon!

Energiahoitoa tavallisille ihmisille!

Halauksin Marjo